Wat is ossenhaas? Simpel gezegd zijn ossenhaasjes vlees van een rund. Maar daarmee is de vraag ‘wat is ossenhaas?’ natuurlijk nog niet volledig beantwoord. Ossenhaas biefstuk is het malste en mooiste deel van het dier. Heb je een hele haas, dan weegt deze ongeveer twee tot vijf kilo. Mensen halen soms ossenhaas en biefstuk van de haas door elkaar. Dit zijn echter twee benamingen van precies hetzelfde vlees.
Andere namen voor het vlees
Bestel je in een restaurant ossenhaas biefstuk, Loetje biefstuk dan wordt dit ook wel Chateau Briand of tournedos genoemd. Op de vraag ‘wat is ossenhaas?’ heb je nu dus een antwoord, maar hoe kun je dit vlees in je eigen keuken het beste bereiden? En misschien ben je ook nog benieuwd naar de ossenhaas prijs? Wil je dit vlees bakken, doe dit dan nooit langer dan een minuut of zes. Heb je een dunner stuk, dan is 4 minuten al voldoende. Is het vlees erg dik, houd dan zo’n 7 minuten aan. Een handig trucje kan zijn dat je voor elke centimeter dikte 1 minuut baktijd rekent. Wil je het vlees echt goed doorbakken, dan mag je daar gerust vier minuten van maken. Een aanrader is een salade met gekruide ossenhaas. Dat moet je zeker eens proberen.
Ossenhaas prijs bij online bestellen
Best je ossenhaas bij Inamood, dan komt het vlees van grasgevoerde koeien. Dit garandeert een ultieme smaakbeleving. Wij zorgen altijd de beste kwaliteit. Om die reden selecteren we de runderhazen uit verschillende Europese landen. We portioneren ze in verschillende groottes. Ook malse blokjes zijn bij ons te bestellen. Nu was je nog benieuwd naar de ossenhaas prijs.