MENU
0

BAVETTE

Angus Reserve BAVETTE | AUSTRALISCH
Angus Reserve

BAVETTE | AUSTRALISCH

250 - 300 gram. 

Onze bavettes worden geselecteerd op vetmarmering. Mede dan..
€32,95
BAVETTE | USA PRIME
 

BAVETTE | USA PRIME

Vanaf 200 - 250 gram.

Onze Bavette PRIME is afkomstig van Cedar River Farms u..
€7,75
BAVETTE | USA WAGYU | BMS 9+
 

BAVETTE | USA WAGYU | BMS 9+

vanaf 250 - 300 gram.

Onze bavette USA Wagyu heeft een score van 9 of hoger v..
€30,95
BAVETTE | URUGUAY
 

BAVETTE | URUGUAY

Vanaf 200-250 gram.

Bavette noemen wij in Nederland ook wel een vanglap of vi..
€19,50
Angus Reserve BAVETTE | AUSTRALISCH | SPIESEN
Angus Reserve

BAVETTE | AUSTRALISCH | SPIESEN

5 x 90 gram.

Bavette aan een spies, hoe makkelijk, maar ook zeker hoe lekker ..
€19,95
BAVETTE SPIESEN | USA PRIME
 

BAVETTE SPIESEN | USA PRIME

5 x 90 gram.

Bavette aan een spies, hoe makkelijk, maar ook zeker hoe lekker ..
€12,95

Bavette

Bavette heeft de laatste jaren in Nederland veel terrein gewonnen en wordt steeds vaker bereid op de BBQ.  Inmiddels kunnen we het geen vergeten vlees meer noemen en dat is ook terecht. Het is namelijk een heerlijk stuk rundvlees.

Bavette heeft zoals gewoonlijk bij vlees diverse benamingen. Vroeger werd het vinkenlap of halve maan genoemd. Uiteraard niet zonder reden. Dit biefstukvlees ofwel runderbavette is relatief lang en plat. Het is afkomstig uit de buikspier van het rund. Omdat het werkvlees is, is het een stukje steviger dan een normale biefstuk. De bite is stevig en verder is de vinkenlap bijzonder smaakvol. Dankzij de royale vetdooradering van de runderbavette heeft het vlees een volle, vette smaak. Wil je dus een antwoord op de vraag ‘wat is bavette?’, dan moet je denken aan een stuk vlees met een grove structuur en een intense en pure vleessmaak. In het Engels noemen we het vlees een flank steak.

Bavette bereiden

Een bavette steak kun je op diverse manieren bereiden. Je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke rollade van maken en vullen met diverse ingrediënten zoals olijven, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Maar een bavette bereiden als steak is ook bijzonder smaakvol. Op onze website staan inmiddels diverse recepten met dit heerlijke stuk rundvlees.

Met de vinkenlap kun je alle kanten op. Je kunt het bakken in de pan, eventueel kan je het vlees marineren, grillen op de barbecue, roerbakken of garen in de oven. De barbecue is een uitstekende optie, want dan krijgt het vlees een lekkere rooksmaak. In Frankrijk is dit vlees bijzonder populair. In Parijs serveren ze het vaak met sjalotjes. Je kunt het vlees kruiden met één van onze smaakmakers. In onze webshop hebben wij namelijk diverse dry-rubs die perfect passen bij dit heerlijke stuk vlees. Het vlees heeft echter niet veel meer nodig dan een beetje zout. Echter als je eens wat anders wil of juist het vlees wat pit wil geven is een dry-rub hier perfect voor.

Ofwel er zijn voldoende mogelijkheden om je bavett klaar te maken voor de perfecte maaltijd.

Hoe snijd je bavette?

Snijd het vlees met een scherp mes tegen de draad van het vlees in. Je hebt de runderbavette goed gesneden als je geen lange draden ziet in de structuur maar een blokkerig patroon. Snijd het vlees in dunne plakken. Snijd je het vlees verkeerd dat wordt het ervaren als taai, wat geheel onterecht is.

Online bavette steak kopen

Bij Inamood bestel je de lekkerste flank steak. Wij selecteren dit vlees namelijk op vetmarmering. Het product dat je bij ons bestelt, is netjes schoon gesneden en al helemaal klaar voor bereiding. Wij hebben diverse soorten uit diverse landen. Bij veel mensen is onze Australische flank steak favoriet. Maar wij hebben ook wagyu runderbavette uit Amerika met een BMS van 9+ volgens de Beef Marble Score van de Japanese Meat Grading Association. Het vlees heeft een intense marmering wat je echt gaat proeven. In America noemen ze het echter gold grate en is iets wat Snake River Farms heeft ontwikkeld. Dit omdat de hoogste kwaliteit in Amerika prime is en niet geschikt voor wagyu vlees.

Bestel je dit vlees bij Inamood, dan merk je al snel dat wij scherpe prijzen hanteren. Wij onderscheiden ons daarin van andere online slagers. Naast kwaliteit vinden we ook een eerlijke prijs erg belangrijk. Als we het hebben over bavette prijs, bedenk dan dat dit vlees tegenwoordig door veel mensen zelfs boven een biefstukje wordt gewaardeerd. Door het ruime assortiment ben je bij ons aan het juiste adres. Bestellen en de volgende dag wordt het bevroren geleverd door onze vervoerder. Wij verpakken het vlees met droogijs en gelpacks om te garanderen dat het nog bevroren bij jou aankomt.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €35
Merken