MENU
0
Restaurant kwaliteit, maar dan voor thuis.
Gratis bij je thuis bezorgd vanaf €60,-
Voor 23.59 uur besteld? De volgende dag in huis.
Gekoeld geleverd op je gewenste leverdatum.
01Oct2020
Ossenhaas zelf bereiden met eigen smaakstijlen | recept

Ossenhaas zelf bereiden met eigen smaakstijlen | recept

Door: G. LodewijksReacties: 0

Biefstuk van de haas, oftewel ossenhaas, bakken is helemaal niet moeilijk. Maar er zijn wel een paar do's en don'ts om rekening mee te houden om de perfecte biefstuk te bereiden: mals en sappig, met een kern die mooi rosé is en een lekkere, bruine buitenkant. Een heerlijke klassieker voor tijdens de feestdagen, of op die dagen dat jij een feest van het eten wilt maken. Gewoon heel puur van smaak, maar wel op die manier die jij het lekkerste vindt. Voor welke variant ben jij Inamood?

Bestel de INAMOOD Biefstuk van de haas

Voorbereiding voor de biefstuk van de haas

Er zijn een paar stappen om ossenhaas te bereiden, maar maak je geen zorgen - ze zijn gemakkelijk!

1. Op kamertemperatuur brengen
Voor het braden raden we aan om de ossenhaas minimaal een uur en maximaal twee uur voor het bakken uit de koelkast te halen. Bij dit recept is marineren niet nodig, maar als je het vlees op kamertemperatuur laat komen, krijg je sappiger en gelijkmatig vlees.

2. Drogen en trimmen
Dep je ossenhaas droog met keukenpapier.

3. Olie en kruiden / inzouten
Pak wat olijfolie en wrijf het gewoon rond het vlees. Breng op smaak met zout.

4.Bakken
Dit is een proces in twee stappen; Eerst wil je het vlees op middelhoog vuur aanbraden en dan in de oven leggen om het kookproces perfect uit te voeren. Op deze manier krijgt de ossenhaas een mooi gebruinde buitenkant en een perfect roze binnenkant.

Verhit en begin met olie
Verhit een eetlepel plantaardige olie in een (gietijzeren) koekenpan.

Schroeien
Voeg de ossenhaas toe aan de hete olie en schroei aan alle kanten bruin. Ongeveer 1 a 2 minuten per kant.

Roosteren
Breng de koekenpan over naar een oven van 150° en leg de ossenhaas hier in voor ca. 15 min, of tot de interne temperatuur 50° tot 52° heeft bereikt. Niet te gaar laten worden, want dan krijg je taai en droog rundvlees. Gebruik een vleesthermometer om te controleren op gaarheid.

Laten rusten
Haal uit de oven, en leg een stuk folie over de ossenhaas en laat 10 tot 15 minuten rusten alvorens te snijden. Hiermee heb je een perfecte ossenhaas bereid waar iedereen van zal genieten!

We hebben verschillende video's gemaakt om je ossenhaas perfect te bereiden, en verschillende smaakstijlen eraan toe te voegen. Bekijk onderstaand de video's.

Traditionele ossenhaas bereiden



Ossenhaas Loetje stijl

Ossenhaas Bali (met sambal)

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.