Lady steak ossenhaas recept
Dit is een gerecht voor de echte liefhebber, botermalse ossenhaas met bijpassend garnituur. Leuk om samen te bereiden onder het genot van een heerlijk wijntje.
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- Ossenhaas aanbieding
- 800 gram rozeval aardappelen
- 250 gr champignons
- 150 gr shi-take
- 150 gr oesterzwammen
- 1 rode grote rode ui
- 1 teentje/ bolletje knoflook
- 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn.
- Gemalen peper en zout (zeezout)
- Olijfolie
** tip: Blues Hog: champions blend als toevoeging (zie webshop)
Mise en place:
- Vlees op kamertemperatuur laten komen ( +/- 3 uur)
- Rozeval in 4-en snijden.
- Paddestoelen snijden.
- Rode ui in halve ringen snijden.
Bereidingswijze:
Rozeval aanmaken met olijfolie, rozemarijn, zout en gemalen peper. Oven voorverwarmen op 220 C en rozeval afbakken in midden van oven voor ongeveer 15 min. (beetgaar) Paddenstoelen wokken in olie met rode ui op smaak maken met zout en peper. Lady steak bakken op middel vuur aan beide kanten in grill pan of plaat. Het vlees kruiden met zout en vers gemalen peper. Vlees voor 5 minuten laten rusten in zilverfolie. De Paddenstoelen even opbakken voor het opmaken van de borden
Afwerking van het gerecht
De paddenstoelen op de bord leggen en in een halve maan en lady steak er tegenaan leggen: als garnering bosui en shiso indien gewenst Rozeval separaat serveren of een aantal op het bord als garnering.