MENU
0
27Dec2021
Iberico Pluma met romesco saus

Iberico Pluma met romesco saus

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Iberico Pluma is een heerlijk mals en smaakvol stuk varkensvlees van het Iberico varken. Combineer de Iberico Pluma met een traditionele Spaanse saus zoals de romesco saus en je hebt een geweldig gerecht. Om het helemaal compleet te maken grilde wij er nog prei bij omdat de prei na het grillen heerlijk zoet is. Voor de romesco saus hebben wij punt paprika's gebruikt, maar als je ze kunt vinden zijn nora pepers de ideale keuze gezien ze deze gebruiken in Spanje.

Iberico varkensvlees

Wat is nu het grote verschil tussen Iberico varkensvlees en ander varkensvlees. Iberico vlees is buitengewoon goed gemarmerd met een zoet, romig, nootachtig vet dat heerlijk smelt en rijk is aan smaak. Dit ga je zeker proeven na de bereiding van het Iberico vlees.

Iberico varkensvlees wordt geproduceerd in Spanje en is misschien wel het beste varkensvlees ter wereld op het gebied van smaak. Er zijn drie soorten snitten die alleen verkrijgbaar zijn van het Iberico varken, namelijk de Pluma, Presa en de Secreto. Deze drie soorten snitten zijn verkrijgbaar in onze webshop. De Pluma is erg mals en heeft een vlezig karakter boordevol smaak. Het verschil tussen de drie soorten snitten is dat de Pluma vleziger dan de Secreto en meer gemarmerd en zachter is dan de Presa.

Ingrediënten

  • 1 kg Iberico pluma
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 roma tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram amandelen
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • paprikapoeder
  • 1 theelepel zout

Bereiding romesco saus

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Wanneer je mooie grillmarks wil op de iberico pluma kun je het beste een gietijzeren rooster gebruiken.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 250 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Grill de puntpaprika's tot ze helemaal zwart zijn op de barbecue en stop ze in een zip Lock zakje voor 20 minuten.
  4. Rooster de amandelen in een skillet tot ze mooi verkleurd zijn.
  5. Verwijder het zwarte vel van de paprika en snijd in fijne stukken.
  6. Pel de knoflook en snijd fijn samen met de tomaat.
  7. Voeg alle ingrediënten in een kom en pureer tot een gladde saus. Proef de saus en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding Iberico pluma

  1. Controleer of de temperatuur van de barbecue nog steeds 250 graden is en maak eventueel het rooster schoon.
  2. Kruid het vlees met een beetje zout net voor de bereiding.
  3. Leg de iberico pluma op het rooster voor ongeveer 3 minuten en draai het vlees hierna om. Na ongeveer 3 minuten is het vlees mooi verkleurd aan beide zijden en verplaats je het vlees naar het indirecte gedeelte van de barbecue.
  4. Sluit de deksel en wacht tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 60 graden. Haal het vlees van de barbecue en laat het voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Serveer de iberico plum met de romesco saus en bijvoorbeeld gegrilde prei.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.