MENU
0
11Jun2021
Hele kip gevuld met hooi vanaf de kamado of braai.

Hele kip gevuld met hooi vanaf de kamado of braai.

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Hele kip gevuld met hooi vanaf de kamado of braai. Dit heerlijke gerecht van de hele kip gevuld met hooi is een uniek gerecht. Dit komt door de gecombineerde smaak van bier met hooi en de kruiden. Een ware smaaksensatie! Door voor het laten intrekken van de kruiden in het hooi de tijd te nemen komt het de smaak ten goede. Rustig garen zorgt ervoor dat het kippenvlees mals en sappig blijft. Vanwege het mooie weer hebben we de kip ditmaal in onze buiten keuken gemaakt.

Dit gerecht gaan we op twee verschillende manieren bereiden.

- Op de BBQ
- Vanuit de braai

De heerlijke hele kip van slagers kwaliteit is ideaal om op meerdere manieren te bereiden.
Aan het spit op de BBQ, bereiden in de oven of natuurlijk ouderwets in de braadpan. Met het oog op diervriendelijkheid en kwaliteit worden deze kippen zorgvuldig geselecteerd, gefokt en geslacht.
De kippen worden op de dag dat ze geslacht worden direct uitgebeend en ingevroren zodat bacteriën geen kans maken.

Ingrediënten:

  • Hele kip, 1200 gram
  • Hooi
  • Duvel bier
  • 1 citroen
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Inamood white rub
  • 800 gram krieltjes, voorgekookt
  • Wok groenten: 2 courgettes, 5 stuks paprika’s, 2 uien, 500 gram champignons.
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 dl zonnebloem olie

Voorbereiding:

  1. Het hooi, de rozemarijn en tijm dompelen in duvel en in laten trekken.
  2. Na ongeveer 30 minuten de kip vullen met het hooi, de kruiden en citroen.
  3. De kip insmeren met de rub en een beetje olie.
  4. Daarna alle groenten snijden in mooie grove stukken.
  5. De BBQ maak je aan door de kolenmand te vullen en aan te maken met twee wokkels. Wacht 5 minuten tot de BBQ goed brandt en laat hem branden tot de vlammen uitgaan en de kolen wit worden.

Bereiding

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Rijg de kip aan het spit en hang deze boven de kolen als deze niet meer branden maar smeulen en plaats de motor die het spit laten draaien en sluit de deksel. Door de schuif beneden sluiten voor iets meer dan de helft en de schuif bovenop de deksel een beetje te openen kun je ervoor zorgen dat de temperatuur rond de 180 graden blijft.
  4. De braai stoken we op met hout in het middenconsole ende kip plaatsen we op een bierfles met water gevuld op een rooster waaronder we de kooltjes schuiven.
  5. De aardappelen in een ovenschaal, kruiden en besprenkelen met olie en boven de hete kooltjes
  6. De groenten wokken in olie op middelhoog vuur en kruiden met zout en vers gemalen peper als de kip een kerntemperatuur heeft van 72 graden, als de kip zijn kern van 76 graden heeft bereikt dan zijn de groenten ook klaar.
  7. Maak ten slotte een snijplank op met de gebraden kip, groenten en aardappelen.

Succes met de bereiding! Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.