MENU
0
06Dec2021
Gevulde iberico varkenshaas met cranberrysaus

Gevulde iberico varkenshaas met cranberrysaus

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Een feestelijk gerecht met onze Iberico varkenshaas! Het vullen van een varkenshaas wordt regelmatig gedaan maar met de smaak van iberico vlees heb je pas echt een smaak explosie. Daarom bedachten wij een smaakvol gerecht door een gevulde iberico varkenshaas te bereiden. De vulling bestaat uit een cranberrysaus met gekarameliseerde uien, spinazie en geitenkaas. Ben je geen fan van geitenkaas dan kun je bijvoorbeeld ook feta gebruiken. Gebruik echter geen kaas die gaat smelten in de vulling. Het is niet alleen lekker maar met deze gevulde iberico varkenshaas heb je echt een feestelijk gerecht voor de feestdagen.

Het vlees van het Ibérico varken is wereldwijd geliefd om de bijzonder lekkere smaak. Deze smaak is te danken aan de aanleg van het ras voor een mooie vetmarmering, in combinatie met de eikels die de varkens eten. De Ibérico varkens die in aanmerking komen voor de producten van het Inamood label groeien op in de vrije natuur, waar de dieren hun kostje zelf bij elkaar scharrelen. Een garantie op uitzonderlijk lekkere vlees.

In het recept gaan we de varkenshaas vlinderen zodat je het vlees kan vullen. Bij een iberico varkenshaas is dat iets lastiger gezien de marmering van het vlees. Hierdoor krijg je sneller openingen in het vlees waaruit de vulling komt. Dit los je echter makkelijk op tijdens het opbinden van het vlees om er dan voor te zorgen dat het vlees elkaar iets overlapt.

Ingrediënten

  • 2 iberico varkenshazen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bakboter
  • verse rozemarijn en tijm
  • 200 gram verse spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gram cranberrysaus
  • gietenkaas
  • zout en versgemalen peper

Voorbereiding

  1. Haal de iberico varkenshaas 2 dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat het vlees langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel de ui en snipper de ui fijn.
  3. Smelt een klont boter in een pan en karamelliseer de ui met een beetje zout op laag vuur voor ongeveer 30 minuten.
  4. Verwijder de gekaramelliseerde ui uit de pan en smelt een klontje boter en voeg de verse spinazie toe. Roer regelmatig tot de spinazie gaar is.
  5. Pel de knoflook en pers deze uit boven de spinazie en bak nog heel even mee.
  6. Verwijder de verpakking ongeveer een uur voor de bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier.
  7. Vlinder de varkenshaas zodat je deze kan openklappen en later kan vullen als de ui en spinazie is afgekoeld.
  8. Vul de varkenshaas door de cranberrysaus in het midden van het vlees te leggen en vul het vlees verder met de spinazie en de gekaramelliseerde uien. Kruimel als laatste de geitenkaas over de vulling en rol de varkenshaas op.
  9. Knoop het vlees bij elkaar met slagerstouw zodat het vlees niet open kan klappen tijdens de bereiding.

Bereiding gevulde iberico varkenshaas

  1. Kruid het vlees aan de buitenzijde net voor de bereiding met zout, versgemalen peper en fijn gesneden tijm en rozemarijn.
  2. Zet een pan op het vuur met een klont boter en bak het vlees tot een kerntemperatuur van 60 graden.
  3. Laat het vlees even rusten en snijd de gevulde iberico varkenhaas in plakken.

Serveer het vlees gesneden op een mooie schaal met een beetje extra cranberrysaus.

Succes met de bereiding!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.