MENU
0
05Feb2022
Gegrilde tonijnsalade met knoflook mosterd dressing

Gegrilde tonijnsalade met knoflook mosterd dressing

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Een heerlijke tonijnsalade is een perfecte lunch, of je kunt het maken voor een lichte avondmaaltijd. Het is een eenvoudige salade en met gegrilde tonijnsteaks is het nog lekkerder dan met tonijn uit blik. Wij hebben de tonijn heel even gegrild op de barbecue, maar dit kan natuurlijk ook makkelijk in een grillpan. Want de tonijn hoeft er maar heel even op.

Het is ook super leuk om de tonijnsalade aan te passen naar eigensmaak. Voeg andere groenten toe aan de salade die je lekker vindt of voeg een aantal walnoten toe voor een lekkere bite. Op deze manier kun je geweldige combinaties maken. Het recept is voor twee personen en serveer er eventueel een lekker oerbrood bij.

Ingrediënten

  • 2 tonijnsteaks
  • 2 eieren
  • 100 gram groene aspergetips
  • 1/2 rode ui
  • snack tomaten
  • sla mix
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

  1. Haal de tonijnsteaks een dag voor de bereiding uit de vriezen en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Leg twee eieren in een pan en voeg water toe. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Schenk het water af en laat de eieren afkoelen.
  3. Meng in een kom de mosterd, mayonaise, witte wijnazijn en de olijfolie. Pel twee teentjes knoflook en pers de knoflook boven de dressing. Roer met een lepel alles goed door elkaar tot je een egale dressing krijgt.
  4. Pel de ui en snijd door de helft. Snijd vervolgens ringen van een halve ui en haal de ui los van elkaar.
  5. Snijd een klein stukje van het uitende van de groene aspergetips.
  6. Snijd ten slotte de snack tomaten door de helft.

Bereiding tonijnsalade

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg daarna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. Je kunt een plancha gebruiken voor de asperges of een rooster. Met een rooster is de kans groter dat de asperges er doorheen vallen. Wil je mooie grillmarks op de tonijn? Gebruik dan een gietijzeren rooster.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Wrijf de tonijnsteaks in met een beetje olijfolie en schenk een beetje olijfolie op de plancha.
  4. Leg de asperges op de plancha en de tonijnsteaks op het rooster.
  5. Grill de tonijn aan beide zijden voor ongeveer 1 minuut tot een kerntemperatuur van 50 graden. Om mooi grillmarks te krijgen is het belangrijk dat het gietijzeren rooster goed heet is.
  6. Haal de tonijn en de groene asperges van de barbecue en maak de borden mooi op. Meng de sla met de groene aspergetips en leg deze op een bord. Snijd het hardgekookte ei door de helft en leg deze tussen de sla samen met de tomaten. Snijd de tonijn in plakjes en leg deze over de salade. Voorzie van de dressing en serveer direct.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.