MENU
0
04Oct2021
Gegrilde flat iron steak met rode pesto spaghetti

Gegrilde flat iron steak met rode pesto spaghetti

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Een heerlijk eenvoudig recept om even snel tussendoor te maken is deze rode pesto spaghetti met onze Wagyu flat iron steak. De Wagyu flat iron steak uit Australië heeft een hoge marmering wat zorgt voor een geweldige extra smaak aan het vlees. De rode pesto geeft wat pit aan de spaghetti waardoor het een mooie combinatie is geworden omdat het vlees botermals is. Op deze manier zet je toch weer iets speciaals op tafel. Je hebt dit flat iron steak recept in nog geen 30 minuten op tafel staan wat het uitermate geschikt maakt om gewoon door de week te bereiden.

De flat iron steak is een steak die gesneden is van het sukadestuk van het rund en is zeer geschikt om te bakken of te grillen. Een Flat Iron steak is uniek in zijn soort. Waar we de sukade voornamelijk kennen als suddervlees, is de Flat Iron ook een perfect stuk vlees om te grillen. De marmering van de Wagyu geeft een ongekende smaak en doet absoluut niet onder voor onze andere biefstukken. Wat ons betreft een stuk vlees die elke bbq liefhebber geproefd moet hebben.  

Wij hebben de flat iron steak bereid op de barbecue maar het is net zo makkelijk te bereiden in een pan op het fornuis. Niet iedereen maakt namelijk de barbecue nog aan in de herfst of winter. Bak de flat iron steak dan gewoon in een beetje boter of gebruik een grillpan. Bak het vlees eerst aan op hoog vuur aan beide zijden. Daarna zet je het fornuis lager tot de gewenste kerntemperatuur. Plaats geen deksel op de pan tijdens de bereiding van het vlees.

Ingrediënten

  • 4 flat iron steaks
  • 500 gram spaghetti
  • 75 gram gegrilde rode paprika uit pot
  • 30 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Voorbereiding pesto

  1. Rasp ten eerste de Parmezaanse kaas en pel de teentjes knoflook.
  2. Neem een keukenmixer en voeg hierin de gegrilde paprika, verse basilicum blaadjes, knoflook, Parmezaanse kaas en de olijfolie. Snijd met de keukenmachine alles fijn tot een pasta. Proef de rode pesto en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk de rode pesto in een kom en dek af tot gebruik.

Bereiding gegrilde flat iron steak

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Wanneer je mooie grillmarks wil op de steaks kun je het beste een gietijzeren rooster gebruiken.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 250 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
  4. Leg de flat iron steaks op het rooster en grill beide zijden voor 2 minuten aan beide kanten. Draai regelmatig tot een kerntemperatuur van 46 graden voor rare. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het ongeveer 5 á 10 minuten rusten.
  5. Kook in de tussentijd de spaghetti gaar in kokend water.
  6. Server de flat iron steak met de spaghetti en de zelfgemaakte rode pesto.

Succes met de bereiding en veel Grillffun!

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.