MENU
0
03Feb2022
Garnalen marineren op twee manieren voor op de BBQ

Garnalen marineren op twee manieren voor op de BBQ

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Garnalen zijn altijd een lekkere snack voor bij de tapas of gewoon om te serveren als amuse. In dit recept gaan wij onze jumbo garnalen op twee manieren marineren. Ben je gek op pittig tot heet of ga je liever voor een iets zoetere marinade. Smaken verschillen en daarom hebben wij twee lekkere marinades gemaakt die perfect zijn voor garnalen.

Beide marinades zijn mooi van smaak. Het is belangrijk bij het marineren van garnalen, dat de marinade de tijd krijgt om smaak af te geven aan de garnalen. Begin daarom op tijd en marineer liever een halve dag dan even snel 30 minuten voordat de garnalen op de barbecue moeten. Het bereiden stelt niks voor maar zorg ervoor dat je de houten spiesen ongeveer 2 uur voor de bereiding in het water legt. Dit voorkomt dat de spiesen verbranden tijdens de bereiding.

Ingrediënten pittige marinade

  • 500 gram jumbo garnalen
  • 3 limoenen
  • 3 rode pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 30 ml rode wijnazijn
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten zoete marinade

  • 500 gram jumbo garnalen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 limoen
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • zout en versgemalen peper

Voorbereiding pittige marinade

  1. Pel ten eerste de knoflook en snijd de rode pepers door de helft en verwijder de zaadjes. Wanneer je van extra heet houd kun je de zaadjes laten zitten.
  2. Snijd vervolgens de knoflook en rode peper fijn.
  3. Neem daarna een kom en voeg hierin de knoflook, rode peper, tomatenpuree, rode wijnazijn, gerookte paprikapoeder en het sap van 3 limoenen. Mix het mengsel tot een puree met een keukenmachine.
  4. Proef de marinade en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Leg de garnalen in een kom en bedek met de marinade.
  6. Dek ten slotte de kom af en marineer voor minimaal 30 minuten.
  7. Rijg vervolgens de garnalen aan spiesen die 2 uur in het water hebben gelegen.

Voorbereiding zoete marinade

  1. Neem ten eerste een kom en meng de olijfolie, sojasaus en honing door elkaar.
  2. Rasp vervolgens de schil van één limoen en voeg toe aan de marinade.
  3. Pel daarna de knoflook en pers deze uit boven de marinade.
  4. Snijd ongeveer 2 eetlepels van de verse kruiden fijn en roer door de marinade.
  5. Voeg de garnalen toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Dek ten slotte de kom af en marineer de garnalen voor ongeveer 2 uur.
  7. Rijg vervolgens de garnalen aan spiesen die 2 uur in het water hebben gelegen.

Bereiding garnalen op de BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Leg vervolgens de garnalen spiesen boven het directe gedeelte op het rooster. Zorg ervoor dat de houtenspiesen uitsteken boven de plate setter. Hierdoor heb je minder snel kans dat de houtenspiesen verbranden tijdens de bereiding.
  4. Grill de garnalen aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Haal ten slotte de garnalen spiesen van de BBQ en serveer direct.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.