MENU
0
06Feb2022
Flat iron steak taco met maissalsa

Flat iron steak taco met maissalsa

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Een flat iron steak eerst lekker marineren en dan grillen. In dunne plakken snijden en met het vlees een geweldige steak taco maken. Dit is echt zo lekker en super makkelijk. Ideaal als je met meer personen bent omdat het snel klaar is. Het is niet voor niets Street food! Wanneer je met meer personen bent vergeet dan niet om meer ingrediënten in huis te halen dan het aantal zoals hieronder beschreven. Dit recept is voor ongeveer 12 steak taco's.

Wat is een flat iron steak?

De flat iron steak is een steak die gesneden is van het sukadestuk van het rund en is zeer geschikt om te bakken of te grillen. De Flat Iron steak is uniek in zijn soort. Waar we de sukade voornamelijk kennen als suddervlees, is de Flat Iron ook een perfect stuk vlees om te grillen. De marmering van onze Flat iron Wagyu geeft een ongekende smaak en doet absoluut niet onder voor onze andere biefstukken. Wat ons betreft een stuk vlees die elke bbq liefhebber geproefd moet hebben.  

Ingrediënten

  • 1 flat iron steak
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 limoen

Ingrediënten garnering

  • 12 kleine tortilla's
  • 100 gram mais
  • 2 tomaten
  • verse koriander
  • 1 kleine jalapeno
  • 2 eetlepels limoensap
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gram feta kaas
  • veldsla

Voorbereiding marinade

  1. Haal ten eerste het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Neem het vlees uit de verpakking en dep droog met keukenpapier.
  3. Mix in een kom de specerijen door elkaar en wrijf hiermee het vlees in.
  4. Pel de knoflook en snipper fijn. Strooi vervolgens de knoflook over het vlees.
  5. Leg de flat iron steak in een schaal en schenk de olijfolie erover met het sap van één limoen.
  6. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de flat iron steak voor ongeveer 2 uur marineren in de koeling.

Voorbereiding garnering

  1. Snijd de tomaten in blokjes en snipper de jalapeno fijn. Wanneer je geen verse kunt krijgen kun je zo ook uit pot pakken.
  2. Mix de tomatenblokjes met de jalapeno en de mais in een kom.
  3. Snijd de verse korianderblaadjes fijn en voeg een aantal lepels toe aan de salsa met het limoensap en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding steak taco

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Leg de flat iron op het rooster boven de directe hitte en grill beide zijden voor ongeveer 2 á 3 minuten en verplaats daarna naar het indirecte gedeelte. Controleer of de kerntemperatuur van de steak 56 graden is. Haal de steak eraf of gaar verder tot een kerntemperatuur van 56 graden.
  4. Haal de flat iron van de barbecue en laat het vlees voor ongeveer 5 tot 10 minuten rusten. Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer direct met de tortilla's en de maissalsa.
  5. Verwarm in de tussentijd de tortilla's en maak de taco's door ze te vullen met een beetje sla, fijn gesneden flat iron steak, maissalsa, feta kaas en fijn gesneden koriander.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.