MENU
0
17Jun2021
Flat iron steak op een bedje van cresson salade

Flat iron steak op een bedje van cresson salade

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Flat iron op een bedje van cresson salade met lauwwarme groenten.

Flat iron is redelijk onbekend maar een fijn stukje rundvlees. Het komt van de schouder van het rund, sukade genoemd. Normaal moet je sukade bakken en laten sudderen van een langere tijd om een mals stukje rundvlees te verkrijgen. Flat iron is sukade maar dan zonder de zeen. Als je dit mooie stukje op de juiste manier grilt of bakt dan heb je een super mooi mals stukje vlees met een unieke smaak. Als u nu denkt dat wil ik ook dan staat hieronder een heel mooi receptuur waarin de smaak en kwaliteit de boventoon voert.

Het is een dun plat stukje vlees, wat niet lang nodig heeft om te grillen of bakken. Bak het vlees medium rare, dat is het lekkerst. Laat de pan of grill goed heet worden, leg dan de steak erop en bak de steak. Na het bakken de flat iron laten rusten onder zilverfolie.

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 3 flat iron
  • 250 gram rucola
  • 3 bosjes waterkers.
  • 1 bosje radijs
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 courgette
  • 1 schaaltje shi -take
  • Zout en gemalen peper.
  • 3 dl zonnebloem olie
  • Ingrediënten dressing:
  • 3 dl azijn
  • 1 dl olie
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 theelepel worcestershire saus

Voorbereiding

  1. Waterkers in koud water leggen, daardoor blijft hij mooi van structuur en knapperig, daarna goed spoelen en laten drogen
  2. Dressing maken door middel van de volgende ingrediënten goed te mengen met een garde. De olie, azijn ( 1op 3) mosterd, suiker, worcestershire, zout en peper.
  3. De rode ui schillen en in hele fijne blokjes snijden.
  4. Komkommer even afspoelen onder stromend water en daarna in blokjes van 1 cm snijden.
  5. De courgette hetzelfde als bij de komkommer even afspoelen onder stromend water en daarna snijden in blokjes van 1 cm.

Flat iron op kamertemperatuur laten komen en kruiden met olie en zout.

Bereiding Flat iron

  1. De gesneden komkommer, ui, radijs inleggen in de dressing.
  2. Vervolgens de courgette en shi-take kort wokken in scheutje olie met zout en peper.
  3. Daarna de waterkers in een vergiet gooien even spoelen met water en goed drogen door eventueel in sla centrifuge droog te draaien.
  4. De baby leaf wassen tenzij vermeld op verpakking staat reeds gewassen, drogen en deze mengen met de waterkers, let op dat je het luchtig door elkaar vermengd, dit om kneuzing van de slamix te voorkomen.
  5. Vervolgens deze mix in een mooie schaal leggen en opmaken met de gemarineerde komkommer, ui en radijs en 2 eetlepels van de courgette en shi-take.
  6. Als laatste een grillpan goed warm maken en de flat iron grillen tot hij de gewenste gaarheid heeft bereikt.

Smakelijk eten!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.