MENU
0
04Oct2021
Entrecote steak met pompoen risotto

Entrecote steak met pompoen risotto

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Een smaakvolle entrecote steak bereid op een barbecue of gewoon in de grillpan is altijd een goed idee. Onze entrecote steaks zijn verkrijgbaar tussen de 250 en 350 gram en zijn ideaal om te bereiden per persoon. Gezien het inmiddels alweer herfst is hebben wij een mooie combinatie gemaakt die past bij het seizoen. De combinatie van de pompoen risotto en de entrecote steak was geweldig.

Onze entrecote heeft een mooie marmering wat zorgt voor een heerlijke smaak. Het vet gaat namelijk smelten tijdens de bereiding waardoor het vlees lekker mals en sappig blijft. Het vet geeft natuurlijk ook smaak aan het vlees wat je zeker proeft. Door de hoge kwaliteit is het zonde om meer toe te voegen dan een beetje zout.

Het maken van de risotto is wel even wat werk doordat je continue moet roeren tijdens de bereiding van risotto. Ons advies is daarom ook om eerst de barbecue aan te maken en daarna te beginnen met de risotto mits je deze natuurlijk in de keuken bereid. Het grillen van de entrecote is namelijk binnen 10 minuten gedaan en je kunt makkelijk de risotto warm houden in de pan. Wanneer je ervoor kiest om het gehele recept in de keuken te maken dan kun je de entrecote het beste in een grillpan bereiden of in een normale pan met een klontje boter.

Het mooie aan dit seizoen is dat het perfect past bij een pompoen. Pompoenen zijn namelijk in de maand oktober klaar om te worden geoogst. Je kunt er natuurlijk pompoensoep van maken maar risotto is ook weer eens wat anders. Tegenwoordig kun je het hele jaar pompoen krijgen in de supermarkt, en zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Wij hebben gekozen voor een flespompoen gezien deze het minste werk is om schoon te maken.

Ingrediënten

  • 4 entrecote steaks
  • 1/2 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram risottorijst
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram walnoten
  • verse tijm
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat het vlees langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn.
  3. Schil de pompoen en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens de pompoen in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  4. Haal het vlees uit de koeling ongeveer 30 minuten voordat deze op de barbecue gaat en kruid met zout.

Bereiding pompoen risotto

  1. Zet ten eerste een pan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit de ui en de knoflook aan tot de ui een beetje begint te verkleuren.
  2. Voeg vervolgens de pompoen toe en roer alles door elkaar. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag zodat de pompoen rustig kan garen.
  3. Wanneer de pompoen gaar is kun je de risotto toevoegen met een beetje van de bouillon. Blijf de hele tijd roeren en voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de risotto gaar is. Proef de risotto of er geen harde korrel meer inzit.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto en voeg een aantal blaadjes verse tijm toe. Breng verder op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Bereiding Entrecote steak

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Wanneer je mooie grillmarks wil op de steaks kun je het beste een gietijzeren rooster gebruiken.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 250 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
  4. Leg de entrecote op het rooster en grill beide zijden voor 2 minuten aan beide kanten. Draai regelmatig tot een kerntemperatuur van 52 graden voor medium-rare. Je kunt de entrecote ook eventueel verplaatsen naar het indirecte gedeelte om ze verder te garen tot de gewenste kerntemperatuur. Laat het vlees even 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Serveer de entrecote met de pompoen risotto en strooi fijn gehakte walnoten over de risotto om het af te maken. Dit geeft een lekkere bite aan de pompoen risotto.

Succes met de bereiding en veel Grillfun!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.