MENU
0
17Apr2022
Bavette rollade van de BBQ

Bavette rollade van de BBQ

Door: Chefkok InamoodReacties: 0

Een bavette is een heerlijk stuk rundvlees om te bereiden op de BBQ en perfect geschikt om er een bavette rollade van te maken. Om een rollade te maken van bavette is het belangrijk dat je een bavette gebruikt met een minimaal gewicht van 700 gram. Het kan ook met lagere gewichten echter is het lastiger om er een rollade van te maken en de bavette goed op te rollen.

In ons assortiment hebben wij diverse soorten bavette en in dit recept hebben wij gebruik gemaakt van onze Australische bavette. Deze heeft een mooie marmering en is bijzonder smaakvol.

Hoe vlinder ik een bavette?

Leg de bavette op een snijplank en controleer hoe de draad loopt. Snijd vervolgens de bavette op de draad open maar niet helemaal tot het eind. Vouw de bavette open en sla eventueel het dikke deel plat.

Ingrediënten

  • 1 bavette minimaal 700 gram
  • groene pesto
  • zongedroogde tomaten
  • groene olijven
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • slagerstouw

Voorbereiding bavette rollade

  1. Haal ten eerste het vlees 1 dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en vlinder de bavette zoals beschreven.
  3. Bak de pijnboompitten in een beetje olijfolie tot ze mooi verkleurd zijn.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de groene olijven in ringen.
  5. Smeer de bavette in met de groene pesto en beleg met de ingrediënten.
  6. Rasp er ten slotte ruim Parmezaanse kaas over en rol de bavette op en bind dicht met het slagerstouw. Vergeet niet om de uiteinde van het slagerstouw af te knippen voordat de gevulde bavette op de BBQ gaat.

Bereiding bavette rollade BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg daarna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit de schuiven zover dat de temperatuur mooi stabiel blijft.
  3. Leg de bavette rollade op het rooster boven het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit de deksel.
  4. Voorzie de bavette eventueel van een kerntemperatuur meter en stel deze in op 46 graden.
  5. Haal vervolgens de bavette van de BBQ bij een kerntemperatuur van 46 graden en zet alle schuiven van de BBQ open. Wacht tot de temperatuur rond de 250 graden is en grill de gevulde bavette rondom af tot deze mooi verkleurd is.
  6. Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie de kerntemperatuur is dan rond de 56 graden en perfect medium.
  7. Snijd de bavette rollade aan en serveer!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.